Hemmagjort

Jag gillar att tända stearinljus & blockljus det blir så vackert sken och lyser upp väldigt bra. Det går åt väldigt många ljus, så jag har valt att göra egna blockljus. Jag återanvänder ljusstumpar av blockljus och stearinljus.

  • Jag smälter stearin i rena konservburkar i ugnen. Plockar upp de flesta vekarna och fyller på med fler stumpar. När allt smält hänger jag en veke över burken, veken har jag knutit fast i en pinne. Sedan låter jag färdiga blockljus svalna i rumstemperatur. Veken behöver en tyngd i botten, till det använder jag gamla skruvar. Ibland ställer jag in blockljusen i kylskåpet, för att de ska ”sätta” sig och blir hårda. Jag brukar vänta något dygn innan jag tänder blockljusen, då tror jag att det blir bäst.

  • Det är väldigt trixigt att få loss blockljuset från burken, jag använder en tång för att bända bort burken.

  • Ibland blir det en ”krater” i blockljuset, då fyller jag upp med stearin från ett ljus i samma färg. Därför ser de lite bubbligt ut.

Till dig som vaxar benen, kommer här ett förslag på att göra eget vax. Du kan också se recept på läppbalsam och body butter.

Göra eget tvättmedel, allrengöring & grundlösning.

Recept på tvättmedel.

Göra eget handdiskmedel.