7 sätt att hitta nya kunder

1. Titta i tidningen. De flesta lokaltidningar har radannonser där företag och privatpersoner söker hjälp. Detta är ett enkelt sätt att direkt komma i kontakt med nya kunder. Ha alltid en idé om hur du kan lösa kundens problem.

2. Belöna dina kunder. I dina nuvarande kunders nätverk finns det garanterat fler kunder. Var generös och belöna dem som leder nya kontakter till dig. Ersättning i pengar fungerar allra bäst men du kan också ge rabatter, tjänster eller produkter som ett tack.

3. Överraska. Många kunder kan ibland bli nerringda av säljare. Gör tvärtemot men på ett annat sätt till exempel göra spontanbesök. Andra sätt att träffa kunder i avslappnande situationer kan vara mässor, seminarier och event. Våga göra annorlunda och sikta alltid på att bli ihågkommen.

4. Gör ett exklusivt brevutskick. Eftersom det är mindre vanligt nu kan det vara ett unikt tillfälle. Gör ett exklusivt brevutskick till din målgrupp. Få dem att känna sig utvalda och välj innehåll med omsorg. Satsa gärna några kronor extra på kuvert och brevpapper för att skapa den exklusiva känslan.

5. Bli expert. Ett effektivt sätt att få kunder är att hålla seminarium eller utbildning inom företagets kärnområden. Låt dina seminarium vara gratis så lockar du fler och bjud in dem du helst vill ha som kunder.

6. Ring konkurrenternas kunder (på ditt eget ansvar). Vilka kunder har dina konkurrenter, kontakta dem och fråga vad du behöver göra för att få dem till att bli dina kunder istället. Sköt det snyggt och håll alltid vad du lovar, annars går de tillbaka till den gamla leverantören. Konkurrenternas kunder kan du hitta på deras hemsida eller genom att fråga personer vilken leverantör de använder.

7. Jobba med ambassadörer. Runt omkring dig finns personer som sätter trender och som följs av andra. Hitta dessa individer och låt dem använda dina produkter gratis, i utbyte mot att de berättar om dem i sina nätverk. Många satsar på kändisar som ambassadörer.