Stamkunder

Varför skaffa nya kunder när du kan tjäna mer på befintliga. Trogna kunder är dina bästa kunder. Det är oftast lättare att öka försäljningen till dem än att sälja lika mycket till nya kunder.
Dina stamkunder kan ge dig intäkter och trygghet under många år. Konkurrensen är hård inom de flesta branscher och det gäller att vårda sina trogna kunder.

  • Undersök dina kunder, gå igenom alla kunder och undersök hur mycket de handlar för, hur ofta och hur länge de varit kunder hos dig.
  • Titta också på vilka som minskat och ökat sina inköp den senaste tiden.
  • Ett bra sätt att sätta dig in i dina trogna kunders behov är att besöka dem.
  • Det gäller att tänka kund varje dag. Med modern teknik har vi möjlighet att ta reda på det mesta om kundernas ekonomi, behov och önskemål.
  • Genom att känna dina bästa kunder och deras behov, har du tagit ett steg mot att öka din försäljning mot dem.

Ta inte stamkunderna för givna. Många experter pratar om vikten av att utöka kundstocken och det är viktigt men ta inte stamkunderna för givet. Många arbetar hårt för att få in nya kunder och glömmer bort att ta hand om befintliga.

Att vårda sina stamkunder behöver inte vara svårt. Med service och personliga relationer kommer du långt.

Ett exempel kan vara att ringa ett antal kunder varje månad och fråga hur allt fungerade och om arbetet som de utfört fortfarande ser bra ut.

Ge kunderna något extra. 10 % i rabatt kan lätt glömmas bort. Hitta något som skiljer dig från mängden, en middag eller en resa för motsvarande belopp skapar ett bestående minne. En trisslott är också ett alternativ.