Spartips & investering

Aktieinvest, en av Sveriges äldsta nätmäklare. Har under mer än 30 år ägts av medlemsorganisationen Aktiespararna. Månadsspara direkt i aktier. Återinvesterar i kunders utdelningar utan extra kostnad om du vill. Sköter dessutom emissioner, uppköp, teckningsrätter och andra beslut avseende företagshändelser åt dig som kund om du vill slippa ta dessa beslut. Gör helt enkelt aktiesparande enklare.

Börja spara till något stort eller litet, till dig själv eller någon annan. Du får alltid ränta från första kronan och bättre kontroll över din ekonomi på köpet. Välj själv mellan rörlig eller fast ränta. Och mellan flexibilitet med fria uttag eller bindningstid som ger mer pengar i längden.

Klarna Flex: Ett sparkonto utan bindningstid och med rörlig ränta, som du när som helst kan sätta in och ta ut pengar ifrån. En rörlig ränta innebär att räntan kan förändras över tid.

Klarna Fast: Ett sparkonto med fast bindningstid som ger dig möjlighet till högre ränta och innebär att du binder upp dina pengar under en bestämd tidsperiod, till en fast ränta. Du kan inte sätta in eller ta ut pengar under bindningstiden.

Visst låter det bra.
Att inte behöva betala någon vinstskatt och ändå göra en god gärning.

Naturskyddsföreningen

Med Sigmastocks är det enklare än någonsin att spara i aktier. Det är en världsunik spartjänst, som är först med att kunna erbjuda ett helt automatiserat aktiesparande i en portfölj som skräddarsys efter dig och dina preferenser. Att komma igång är enkelt och tar bara några minuter, sedan sköter sparandet sig själv: från köp till optimering av din eller dina portfölj. Allt till en av marknadens lägsta avgifter. Nyckelord: Enkelt, billigt, tryggt, aktier.

BetterWealth är en digital investeringstjänst som investerar dina pengar till låga avgifter. Det är inte självklart för alla att ha kapital som kan växa. Men för den som har det borde en enkel och modern förvaltning med låga avgifter vara det. Vi tar steget bort från det gamla och erbjuder en digital investeringstjänst till dig som söker en oberoende förvaltare som tänker lite annorlunda. Vi säljer inte dyra fonder, utan investerar endast i indexfonder till Sveriges lägsta förvaltningsavgifter.

Det är precis lika säkert att spara genom Opti som genom din bank eller nätbank. Samma statliga insättningsgaranti och investerarskydd gäller och i slutänden har du pengarna i fonderna oavsett vem du köper den genom.
Ett hållbart sparande gör världen bättre och är något som många värdesätter. Därför väljer de att rekommendera dig fonder som använder olika hållbarhetskriterier för de bolag vars värdepapper de placerar i. Fonderna undviker dessutom att investera i bolag som bryter mot kränkningar av de internationella normerna kring miljö, mänskliga rättigheter, arbetsvillkor och affärsetik.

De har har över 150 000 nedladdningar av Opti-appen.

 • Starta ett bättre sparande på 5 min
 • Gör testet och få ett gratis investeringsförslag
 • Starta ditt nya sparande direkt i appen
 • Halva avgiften jämfört med en vanlig fond

Fundler rekommenderar dig ett fondsparande med rätt risknivå oavsett hur kort eller lång tid du tänkt ha pengarna stående. De har över 50 000 användare i Sverige. Eftersom de är helt opartiska och inte tar emot några provisioner, väljer de bara de fonder som passar dig och ditt investeringsmål. Idag förvaltar de pengar åt tusentals kunder till en av marknadens lägsta avgifter. Investera smart du också!

 • Dina pengar omfattas av insättningsgaranti och statliga riksgäldens investerarskydd
 • Rådgivning är helt opartisk och tar inte emot några provisioner
 • De rekommenderar dig ett fondsparande med rätt risknivå oavsett vad du har för mål med ditt sparande
 • De har marknadens lägsta avgift

Även om vi är digitala, så finns vi här om du behöver. Fundlers team av rådgivare hjälper dig att komma igång eller svara på dina frågor. Fundler finns i App Store och Google Play.

Hos Svea ekonomi kan du alltid spara på ett sätt som passar dig. Sätt in större belopp vid enstaka tillfällen. Eller starta ett långsiktigt månadssparande och låt pengarna växa över tid. Det ska löna sig att spara. Därför har alla våra sparkonton bra ränta.
Oavsett vilket är våra sparkonton ett av de tryggaste sätten att spara på och de har några av marknadens bästa sparräntor. Börja redan idag! Allt som behövs är ett BankID. Alla våra konton omfattas av statlig insättningsgaranti.

Att spara i aktier behöver inte vara svårt. Det du behöver är intresse, tålamod och ett startkapital.
Aktier och ekonomi på nätet.

Att handla med aktier innebär att du kan söka, köpa och sälja online. Det du behöver är en aktiemäklare eller handelsplattform. Via mäklaren eller plattformen öppnar du ett ISK-konto vilket ger låg årlig skatt och gör att du slipper deklarera varje enskild affär.

Fem tips:

 1. Var långsiktig
 2. Spara regelbundet, förslagsvis via ett månadssparande
 3. Spara i aktier till barn
 4. Låna aldrig för att köpa aktier
 5. Om du investerar långsiktigt, följ upp dina aktier varje vecka

Att handla med aktier kan innebära relativt hög risk. Därför behöver du sprida riskerna.