Jag gillar…

Att äta glass. Den senaste tiden gjort egen glass. Har tittat många gånger på tv-programmet Halv åtta hos mig, där en deltagare gjorde egen glass. Då fick jag idén att prova jag också och det är på ett enkelt sätt som passat mig.

  • En burk kondenserad mjölk, köp den som är sötad
  • 5 Dl vispgrädde 40%
  • Valfri smak på glassen, eller om du vill ha naturell

Vispa grädde och kondenserad mjölk tills det blir tjockt. Häll ner glassmassan i plastburk, lägg i frysen i minst fyra timmar. Jag brukar göra tre olika sorters glassar och frysa dem i halvliters glassburkar som jag köpt färdig glass i t ex SIA-glass. En sats glass räcker till tre halvlitersburkar.

Smaker som jag har provat är:
Lakrits (krossad turkisk peppar)
Saffran
Pepparkakskrydda som finns i påse
Vit choklad små bitar
Frysta blåbär
Mango
Pistagenötter som jag hackade
Vanilj

Återvinning och vad vi kan återbruka. Att göra om olika äldre saker till något annat. Att göra saker med händerna. Sticka & virka, sy.

Jag brukar se ett tv-program som heter Gammalt, nytt och bytt. Det är en dansk programserie om återvinning och re-design. Jag får inspiration av att titta på programmet.

Här kan du se programmet hos SVT-play. Under förutsättning att programmet visas i tv.

Ett annat tv-program som jag gillar är Strömsö, ett finlandssvenskt program om trädgård, blommor, matlagning, tips och idéer, re-make, handarbete och mycket annat. Följ dem på Instagram eller se programmet i SVTplay.